TALLER SUTURES I RETIRADA DE PUNTS
Enfermeras/os
TALLER SUTURES I RETIRADA DE PUNTS
Sede Provincial SATSE Barcelona, situada al carrer Ausiàs Marc, 124 Local 08013 Barcelona
25 Septiembre 2024 / 09:30 a 14:00
Acreditada / Activitat pendent acreditació pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries - Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud- amb X crèdits i registrada amb el núm. 09/037020-IN

Inscripción: Desde el 02 Septiembre 2024 al 23 Septiembre 2024

Horas: 8
Presencial

Descripción

GRATUÏTS AFILIATS/DES

 

Taller en modalitat presencial 25 i 26 de setembre de 2024

 

LÍMIT D'INSCRITS 10 ALUMNES

 

Docent del curs: Josep M. Petit Jornet. 

Temario

Índex Contingut:


1. Presentació del curs i dels participants.

2. Introducció. El procés de cicatrització. Valoració de les ferides traumàtiques. Neteja i asèpsia de les ferides saturables.

3. Materials de sutura: Criteris d'elecció dels tipus de fils i agulles de sutura, grapadores quirúrgiques, adhesius tissulars. Anestèsics locals: característiques i elecció. Tècniques de sutura: Tipus de punts de sutura i criteris d'aplicació. Passos importants durant el procés de sutura. Cobertura i cures de les ferides suturades. Tècnica de retirada grapes i de punts de sutura.

4. Presentació del material de pràctiques. Pràctiques d'identificació i maneig de l'instrumental, Identificació, elecció i maneig del material de sutura. Pràctica de valoració neteja i asèpsia d'una ferida. Maneig i aplicació d'anestèsics
locals. Pràctiques de diferents tipus de punts de sutura.

5. Pràctiques de diferents tipus de punts de sutura (continuació). Col·locació i retirada de grapes metàl·liques. Retirada dels diferents tipus de punts de sutura. Sutura amb cua adhesiva. Cobertura d'una ferida suturada. Informació que cal donar a l'alta del pacient.

6. Valoració del taller.