Valoración vascular de extremidad inferior y la terapia compresiva como tratamiento clave
Enfermeras/os
Valoración vascular de extremidad inferior y la terapia compresiva como tratamiento clave
SEU PROVINCIAL SATSE BARCELONA, situat en Cr. Ausiàs Marc, 124 Local 08013 Barcelona
25 Octubre 2022 / 15:45h a 20:00h
Acreditada /

Afiliado: Gratuito / Afiliado: Gratuito

Horas: 12
Créditos: 1.90
Presencial

Descripción

Gratuït per a tots/es afiliats/des

 

AFORAMENT MÀXIM  10 ALUMNES. RIGORÓS ORDRE D'INSCRIPCIÓ

 

PRESENCIAL SEU PROVINCIAL SATSE BARCELONA, situat en Cr. Ausiàs Marc, 124 Local 08013 Barcelona

 

DIES: 25 d'octubre-03 i 10 de novembre de 2022

 

DOCENT: Ruben Molina Carrillo MSc, RN Enfermero de Atención Primaria – EAP Joanic (CAP Pare Claret, Barcelona) Coordinador de heridas de SAP dreta y miembro de la comisión de heridas de Barcelona-Ciudad. 3 años dedicados a la formación sobre compresión. Master oficial de Gestión Integral e Investigación de las Heridas Crónicas. Experto en heridas en miembro inferior y pie diabético por la Universidad de Córdoba.

Temario

Presentació del curs i dels participants.

Introducció (Acrònim HEIDI com a algorisme de valoració i Definició de les diferents etiologies vasculars a tractar). Patologia arterial ( Definició, anatomia i fisiologia del sistema arterial. Definició i característiques de l'arteriopatia. Classificació de la malaltia arterial perifèrica. Característiques d'una extremitat amb arteriopatia. Úlcera isquèmica. Aplicació HEIDI i Valoració d'una extremitat amb arteriopatia.

Patologia venosa (Definició, anatomia i fisiologia del sistema venós. Definició i característiques de la insuficiència venosa crònica. Classificació de la patologia venosa. Característiques d'una extremitat amb insuficiència venosa crònica. Úlcera d'etiologia venosa. Úlcera d'etiologia venosa i arterial. Aplicació HEIDI i Valoració duna cama amb patologia venosa). Úlceres d'altres etiologies ( Úlcera de Martorell i Pioderma gangrenós). Aplicació de la valoració vascular a través de casos clínics.

Introducció a la teràpia compressiva ( Efectes fisiològics de la compressió. Fisiologia de la compressió. Indicacions. Contraindicacions. Conceptes bàsics de la teràpia compressiva. Dosificació i Mètodes per aplicar teràpia compressiva).

Mitjanes de compressió i sistema de velcros (Sistema de velcros. Mitjanes de compressió mèdica. Normatives. Especificacions tècniques. Ajuts tècnics. Procés de personalització). Casos clínics sobre mitges i sistemes de velcro.

Tècniques estàndards d'embenats compressius ( Embenat de dits del peu. Vendes de zinc. Kits d'embenat i Embenat multicomponent de curta tracció). Embenat multicompoennte de curta tracció (Prevendaje. Embenat i Postvendaje)

Pràctica de compressió amb multicomponent de curta tracció. Realització de tests d'avaluació i test de satisfacció de l'alumne.

Valoració del curs